Notícies

  Dilluns, 22 de juliol de 2024

Tarrés crea un nou festival amb exposicions d'art i col·leccionisme dels veïns

Es farà aquest cap de setmana amb tallers per a totes les edats, espectacles d'art, música i poesia

Tarrés ha creat un nou festival, el 'TarrésArt', que se celebrarà aquest cap de setmana, 27 i 28 de juliol, amb la participació de dotze famílies de la població, que exposaran les seves creacions artístiques i col·leccions privades, en una iniciativa organitzada per l'Ajuntament del municipi i la Comunitat de Jesús. A més, hi haurà tallers creatius, diversos espectacles i música.


Es tracta de la primera edició d'aquesta iniciativa que, segons una de les seves organitzadores, Roser Seró, "neix amb la voluntat de donar a conèixer les inquietuds artístiques i culturals d'un petit poble com és Tarrés, on els seus veïns i veïnes obren les seves cases per mostrar-nos les seves col·leccions particulars". Seró explica que "la idea de TarrésArt va sorgir en veure que en una població on només viuen 90 habitants hi ha molts artistes i inquietuds creatives. Potser el privilegiat paisatge de boscos que envolta la població i la calma que s'hi respira tenen alguna cosa a veure amb el despertar de la creativitat dels seus veïns i veïnes", afegeix.

A la iniciativa hi participen dotze cases, que ficaran a les entrades les exposicions d'olis, acrílics i aquarel·les, manualitats, patchwork, col·leccions de roba antiga, nines i figures de ceràmica, porcellana, cotxes en miniatura, construccions de Lego, antiguitats, etc.

A la porxada de l'Ajuntament hi haurà una exposició de pintures de l'artista local, Damià Roig (1907-2012), mentre que a l'edifici de Cal Magre la Comunitat de Jesús s'exhibirà murals i plafons ceràmics, artesania popular i religiosa. També es podrà visitar l'antic forn de pa de la població a Cal Pastisser.

Els horaris per contemplar les exposicions a les cases serà el dissabte, de 10 a 13.30 i de 18 a 20 hores, i el diumenge, de 10 a 13.30 hores.

Tallers, espectacles i música

El festival oferirà diversos tallers creatius adreçats a totes les edats. Un d'ells serà sobre Art Natura, de creació artística amb fulles estampades. Un altre de platets botànics, que mostrarà com modelar platets d'argila gravats amb motius vegetals, i, finalment, un taller de pintura col·lectiva on tothom podrà deixar la seva pinzellada empremta sobre una tela en blanc, que en finalitzar el festival se sortejarà entre els participants.

La programació també inclou una performance Body Paint -un espectacle de maquillatge corporal en directe a càrrec del col·lectiu d'arts social Estigma-, i un vermut musical amb el duet Mel i Mató, a les piscines de Tarrés. Als Safaretjos de la població, l'Aleix Sala i la Núria Gil oferiran un concert de violoncel, amb poemes recitats per diversos rapsodes de Tarrés.

Totes les activitats programades a TarrésArt seran gratuïtes. El festival compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Tarrés, l'escola A Cau de Bosc, El Sindicat de Tarrés, Camins de Pedra i Estigma Bodypaint.

Es farà un taller de body paint (foto: Sindicat de Tarrés).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa