Notícies

  Dilluns, 10 de juny de 2024

Baixa participació en les Eleccions Europees a les Garrigues

A les Borges Blanques només es va assolir el 37,81% de participació, amb Junts com a partit guanyador, seguit d'ERC i PSC. El PSC guanya a Catalunya i el PP a Espanya

Ahir diumenge, 9 de juny, es van celebrar les eleccions europees 2024 amb una baixa participació en el conjunt de pobles de la comarca. A la capital, les Borges Blanques, només es va assolir el 37,81% de participació, a Arbeca el 46,23% i a Juneda el 42,22% de participació. 

A les Borges Blanques, el partit guanyador va ser Junts amb 590 vots, seguit d'ERC 444 vots, PSC 299 vots, PP 106 vots, VOX 76 vots, Se Acabó la Fiesta 29 vots, Sumar 27 vots, PACMA 19 vots, Podem 17 vots, FO 4 vots, ESCAÑOS EN BLANCO 4 vots, GLG 3 vots, PIRATES.CAT / REBELS 3 vots, J.U.E.X. 2 vots, Recortes Cero 2 vots, Ciutadans 2 vots, IE 2 vots, PCTC 2, CEUS-PNB 1 vot, CRT 1 vot, PMR 1 vot i SAE 1 vot. 

Pel que fa a la resta de pobles de comarca, a Juneda, Arbeca, Juncosa, l'Albi, Bellaguarda, Bovera, Castelldans, Cervià, la Floresta, la Granadella, Granyena, la Pobla de Cérvoles, el Soleràs, Tarrés, el Vilosell i Puiggròs, el partit guanyador va ser Junts. 

Al Cogul, Fulleda i els Torms, el partit guanyador va ser ERC, mentre que a l'Espluga va haver un empat de vots entre ERC i Junts. 

Finalment, A l'Albagés, el partit guanyador va ser el PSC, als Omellons, un empatat entre PSC i PP, i a Vinaixa un empat entre PSC i Junts. 

El PSC guanya a Catalunya

A Catalunya, les eleccions d'ahir són les cinquenes consecutives que guanyen els socialistes catalans. Amb més del 30% dels vots, el PSC és la força més votada a les deu ciutats més poblades de Catalunya.

El PP guanya a Espanya

Després de la victòria socialista de fa cinc anys, el PP torna a ser el partit més votat a Espanya. Els populars obtenen 22 eurodiputats, dos més que els socialistes, que resisteixen i mantenen els 20 que van obtenir el 2019.

El PP guanya a totes les comunitats autònomes excepte a Catalunya, Navarra i les Canàries, on els socialistes són els més votats, i el País Basc, on s'imposa Ara Repúbliques. Els populars també guanyen a Ceuta i a Melilla.

L'extrema dreta de Vox duplica els escons i esdevé la tercera força a l'estat, com ja va ser en les últimes eleccions generals. Ara Repúbliques, Sumar i S'ha Acabat empaten a tres eurodiputats.

Podem, sense Sumar, aconsegueix dos eurodiputats i tant Junts com CEUS-PNB n'obtenen un.

La dreta torna a guanyar a Europa

Una legislatura més, el Grup Popular serà el més nombrós del Parlament Europeu. Els populars obtenen prop de 200 dels 720 escons de l'Eurocambra. En segona posició hi ha els socialdemòcrates.

Els liberals són el tercer grup més nombrós de la cambra. Però ho seria l'extrema dreta, i de manera molt folgada, si no estigués dividida entre els Conservadors i Reformistes Europeus (ECR), Identitat i Democràcia (ID) i el grup dels no adscrits.

 

 

Unes votacions anteriors a les Borges Blanques.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa