Notícies

  Dimarts, 7 de maig de 2024

La comarca torna a embellir els pobles amb una nova edició del concurs 'Les Garrigues en Flor'

La iniciativa del Consell Comarcal de les Garrigues, que es farà del 24 de maig al 9 de juny, vol implicar als garriguencs a guarnir els balcons, carrers, façanes, entrades i espais amb flors i plantes naturals

Un any més, el Consell Comarcal de les Garrigues ha convocat el vuitè concurs comarcal per embellir els pobles de les Garrigues, 'Les Garrigues Guarnides-Les Garrigues en Flor', amb els pobles que han manifestat la voluntat de participar-hi. El concurs s'emmarca dins del pla estratègic comarcal 'Les Garrigues fent camí', dins de la campanya per embellir els pobles i el paisatge de la comarca. Amb això, els principals objectius consisteixen a "encaminar a posar les bases per embellir els pobles i el paisatge de les Garrigues com un indicador de qualitat de vida per a la població local i millorar la imatge dels pobles de la comarca com un element d'atracció per a la població i prendre consciència del valor de l'espai públic com un element de qualitat de vida i atractiu turístic". 

Els espais, que hi poden participar els Ajuntaments, grups de veïns o persones a títol individual o col·lectiu, establiments i comerços, han de romandre ornamentats i exposats del 24 de maig al 9 de juny, ambdós inclosos.

Com en les darreres edicions, el concurs consta de dues categories: una per ajuntaments i l'altra per als veïns dels pobles. En la primera, els Ajuntaments han de participar amb l'ornamentació d'un o diversos espais públics del poble. Pel que fa a la segona, hi haurà tres premis d'àmbit comarcal que decidirà el jurat i un premi que es decidirà per votació popular: 

  • Premi al millor carrer (premi col·lectiu)
  • Premi a la millor casa (premi individual que consistirà en un primer i segon premi)
  • Premi a la millor casa decidit per votació popular (premi individual). 

Pel que fa als criteris de valoració per a la concessió dels premis, els jurat valorarà l'originalitat i l'impacte visual, la composició i proporció, la qualitat artística i el disseny i l'harmonia de colors. El veredicte del jurat es farà públic durant el juny i juliol, amb data i lloc per determinar, en un dels pobles guanyadors. 

Tots els interessats en fer la inscripció la poden fer en aquest enllaç. 

Els participants ja poden fer les inscripcions al concurs (foto: Consell Comarcal de les Garrigues).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa