Notícies

  Dimarts, 12 de desembre de 2017

El Borges Crema, de l'Ateneu Popular Garriguenc, guardonat als Premis Ateneus 2017

El popular concert ha rebut el tercer premi en la categoria del 'Premi, jove proposa', en què han pres part nou propostes diferents

A les 19 hores d'aquesta tarda s'ha celebrat la gala de lliurament de guardons dels Premis Ateneus 2017 a l'Auditori de la Pedrera de Barcelona, en què l'Ateneu Popular Garriguenc ha rebut el tercer premi en la categoria del 'Premi, jove proposa', per una de les activitats lúdiques de més trajectòria de l'entitat, el festival Borges Crema! El premi de l'Ateneu Popular Garriguenc l'ha recollit Aina Viles, membre de la junta de l'entitat, i el consisteix en 300 euros i un diploma. A la categoria en què ha estat reconeguda l'entitat garriguenca hi havia nou propostes presentades.

Des de l'entitat expliquen que el jurat del certamen "ha valorat l'esforç perquè la música local tingui un escenari on lluir-se" i han aprofitat per donar les gràcies a tots els músics "que any rere any puguen a l'escenari del Borges Crema i també a la fidelitat i entusiasme del públic que no hi falta mai". El president de l'entitat, Enric Cañero, ha explicat a Ràdio les Borges què ha suposat rebre aquest guardó:

El fitxer d'àudio no està disponible temporalment.

Aquesta és la segona iniciativa sorgida de l'Ateneu Popular Garriguenc que ha estat premiada per la Federació d'Ateneus de Catalunya, ja que el 2011, el festival Delicadeses-Art de Tros va rebre el primer Premi de Creativitat en les Arts Escèniques.

La Federació d'Ateneus de Catalunya convoca anualment aquests premis per reconèixer la creativitat, l'originalitat, la qualitat i l'esforç que fan les diferents associacions culturals, les persones i les empreses del país per promoure la cultura i l'associacionisme cultural. Enguany, en la 28a edició del certamen, s'hi han presentat una setantena de candidatures.

El Borges Crema

El Borges Crema ha esdevingut al llarg dels anys un dels actes d'oci més populars de l'entitat, que es va començar fer per primera vegada l'any 1995. El concert, que sempre s'ha dut a terme a les Borges, va començar celebrant-se a les piscines municipals, passant per la Font Vella i tornant, el 2007 i 2008, al recinte on hi havia les piscines petita i mitjana. L'objectiu era que els grups de rock de les Borges i els pobles de la comarca tinguessin oportunitat d'ensenyar la música que feien al públic, i aconseguir que els joves tinguessin una oferta d'oci sense moure's de casa.

El 2015, la junta actual de l'entitat, presidida pel borgenc Enric Cañero, va recuperar aquest peculiar festival, després de set anys sense celebrar-se, com van fer també amb l'Oli Rock. En total se n'han fet 14 edicions. Aquí en podeu saber més coses.

El diploma atorgat a l'Ateneu Popular Garriguenc.

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa