Notícies

  Dimarts, 10 de febrer de 2015

La Marea Blanca de les Borges ha organitzat una xerrada i una projecció per explicar què suposa la implantació del Consorci Sanitari

La xerrada es farà divendres i el passi del documental, dissabte. Ambdues activitats tindran lloc a les 20 hores al Casal Marino de les Borges.

La Marea Blanca de les Borges Blanques, un col·lectiu de persones, tant usuaris com professionals de la sanitat pública de les Borges Blanques i de la comarca que defensen la salut pública i s'oposen al consorci sanitari i a la privatització de la sanitat, ha organitzat, el proper divendres, 13 de febrer, una xerrada informativa i, l'endemà, el passi d'un documental. Els dos actes tindran lloc a partir de les 20 hores al Casal Marino de la capital de les Garrigues.

Pel que fa a la xerrada del divendres, amb el títol 'El consorci, llavor de la privatització de la sanitat', anirà a càrrec de Josep Manel Busqueta, pastisser i economista membre del Seminari Taifa d'economia crítica, i Isabel Tarruella, doctora del CAP de Tàrrega, que explicaran què és el consorci sanitari i per què s'oposa a un sistema de sanitat pública. Ja dissabte, es farà el passi del documental 'Sicko', de Michael Moore, en què s'hi ofereix una visió crítica del sistema sanitari exclusivament privat dels Estats Units.

Recollida de signatures

La Marea Blanca de les Borges Blanques ha dut a terme estat recollint les darreres setmanes signatures contra la posada en marxa del consorci sanitari, especialment durant la passada Fira de l'Oli de les Borges Blanques, on van recollir unes 500 firmes. 

Fa uns mesos, tant l'Ajuntament de les Borges Blanques com el de Juneda van aprovar una moció en què es van declarar municipis en contra del consorci sanitari. Argumenten que "amb el Consorci s'obre la porta a la privatització de la sanitat, perquè aquest serà una entitat no sotmesa al dret públic en allò essencial (contractes públics, fiscalització de despeses, llei d'incompatibilitat d'alts càrrecs, etc.) i que "en definitiva, amb el consorci, es vol substituir la sanitat pública per una de privada per només aquells que se la puguin pagar".

El CAP de les Borges Blanques (foto: arxiu).

  Pujar

  • Ràdio Les Borges 107.1FM Ajuntament de les Borges Blanques

Fem xarxa