Arxiu sonor
Divendres, 27 de novembre de 2015Entrevista a Xavier Benet, xef del Restaurant Hostal Benet
Un menú degustació amb 20 plats variats però amb un denominador comú: l'oli d'oliva verge extra. Xavier Benet, xef de l'Hostal Benet, explica que en el menú de la 21a Mostra Gastronòmica s'ha decantat pel producte de proximitat "pel producte que la gent de la comarca reconeix molt com a seu". Així, podem trobar plats com un caragol farcit de samfaina o un postre elaborat amb diferents textures d'ametlla.
D'entre aquests plats també hi ha un postre que es diu 'L'hort' i que destaca perquè simula una terra feta amb xocolata negra i olives arbequines picades. "Per donar una mica de textura i que sembli encara més d'aquí aquest plat", explica Benet. I és que l'objectiu del seu menú és que el client gaudeixi de la gastronomia i descobreixi noves sensacions. Un objectiu aconseguit amb molta dedicació, ja que els plats es comencen a pensar un any i mig abans. "És una roda això, com més t'ho treballes més feedback hi ha amb la gent i millor queda", assegura el xef de l'Hostal Benet.
Des de l'any 2007 el Restaurant Hostal Benet pertany a la Guia Michelin, un reconeixement que es repeteix cada any i que és fruit del treball del seu xef. En ocasions tan especials com la Mostra Gastronòmica de les Garrigues es poden degustar plats tan elaborats com unes galtes de vedella rostides al forn a baixa temperatura o plats tan complets i ambiciosos com el 'Corral, mar i terra'. "He ajuntat una mica de marisc, pollastre de corral, ànec, gall i després amb bolets i fruites hem fet diferents textures", explica.
D'altra banda, el que més ha sorprès als comensals han estat les coses més senzilles, com una crema de patata feta exclusivament amb patata i oli d'aquí o una croqueta de formatge, vi i grosella. Fins al 13 de desembre encara es poden degustar els diferents plats que ofereix la Mostra Gastronòmica de la Garrigues, unes dates que segons explica Benet ve gent de fora però també molta gent del territori que espera cada any aquesta època per fer una quedada amb els amics o la família.
Pujar