Arxiu sonor
Dijous, 26 de novembre de 2015Entrevista a Jaume Graus, del restaurant Miravall de Juneda
Trinxat amb rosta de cansalada de pagès o melós de vedella amb bolets silvestres, aquests són els plats que ha escollit el restaurant Miravall de Juneda per a la 21a Mostra Gastronòmica de les Garrigues. Una cuina tradicional que segons explica el seu responsable, Jaume Graus, està estretament relacionada amb l'espai on hi ha el restaurant. "Ja que estem en un mas antic de pedra i fusta, entenem que la cuina hi ha d'anar d'acord", afirma.
Els menjars però, també estan pensats per sorprendre el comensal amb presentacions innovadores que li donen un toc modern al plat. D'altra banda, pel que fa a l'altre protagonista de la Mostra, l'oli d'oliva verge extra, Graus explica que l'han fet servir en el 1r i el 2n plat, així com en la majoria de coccions que fan durant l'any. "És la base de la cuina mediterrània i garriguenca", afegeix.
El Mas de Miravall és un antic mas restaurat que té 250 anys. Té una part de casa de colònies perquè s'hi puguin allotjar grups de joves i famílies i una altra part on s'hi celebren casaments, comunions i altres tipus de celebracions. Segons el seu responsable, el que més destaca és que és un mas molt gran, un dels més grans que havia estat en funcionament a la plana de Lleida i en el qual hi havien viscut i treballat més de 100 persones. Actualment, a part del servei de restaurant també ofereixen altres activitats de lleure com unes pistes de paintball, piscina i zona infantil. "Tenim molt versatilitat a l'hora d'organitzar esdeveniments de tot tipus", conclou Graus.
Pujar